Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 27/6!

Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος (Κεφάλαιο 1)

Γουέστερν με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Κέβιν Κόστνερ. Ένα σχέδιο του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ Κέβιν Κόστνερ που βρισκόταν στα σκαριά για περισσότερα από τριάντα χρόνια μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα του, σε δύο μάλιστα μέρη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν με διαφορά μερικών εβδομάδων. Σε ρόλο ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο σταρ παρουσιάζει το μεγαλεπήβολο «Ορίζοντας: Ένα Αμερικανικό Έπος (Κεφάλαιο 1)» που φιλοδοξεί να επαναφέρει την αίγλη του γουέστερν στο ευρύ κοινό. Η δράση εκτυλίσσεται στο πέρασμα δεκαπέντε ετών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου (1861-1865), σκιαγραφώντας πώς ακριβώς οι πολιτείες κατάφεραν να γίνουν πραγματικά Ηνωμένες και, παράλληλα, το πέρασμα της χώρας από την παλιά στη νέα Δύση. Ο ίδιος ο Κόστνερ γνωρίζει καλά τόσο τους κανόνες του γουέστερν όσο και το πώς να απεικονίσει κινηματογραφικά την εν λόγω περίοδο, έχει εξάλλου υπογράψει το «Χορεύοντας με τους Λύκους» (1990) και τελευταία κλέβει την παράσταση στη σειρά «Yellowstone». Ο «Ορίζοντας», βέβαια, έρχεται και με χειροπιαστό προσωπικό ρίσκο. Όπως έκανε πρόσφατα ο Φράνσις Φορντ Κόπολα για το «Megalopolis», έτσι κι εκείνος έχει χρηματοδοτήσει με δικά του κεφάλαια την παραγωγή, θέλοντας έτσι να εκπληρώσει ένα κινηματογραφικό όνειρο ζωής.

Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη

Πρίκουελ του horror franchise που ξεκίνησε ο Τζον Κραζίνσκι. To 2018 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζον Κραζίνσκι, ναι, ο Τζιμ από το «Office», έκανε τους πάντες να γραπώσουν τις θέσεις τους στο σινεμά, παραδίδοντας το έξυπνο και αγωνιώδες «Ένα Ήσυχο Μέρος». Η ταινία, στο σταυροδρόμι των θρίλερ και της μετα-αποκαλυπτικής επιστημονικής φαντασίας, τοποθετείται σε έναν κόσμο που μια άγνωστη απειλή έχει ισοπεδώσει την ανθρωπότητα. Τα βίαια πλάσματα που κατοικούν πλέον στον πλανήτη, ωστόσο, κάνουν την αστραπιαία εμφάνισή τους μόνο στο άκουσμα του παραμικρού ήχου, έτσι οι πάντες για να επιζήσουν κάνουν απόλυτη ησυχία. Μετά από ένα τιμιότατο σίκουελ και ενώ ο Κραζίνσκι ετοιμάζει το τρίτο κεφάλαιο της σειράς, έφτασε η ώρα για το πρώτο spin-off του franchise. Όπως προδίδει ο τίτλος, το «Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη» μας μεταφέρει στα γεγονότα λίγο πριν την άφιξη των αιμοδιψών όντων που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Η δράση επικεντρώνεται στη Σαμ, την οποία ενσαρκώνει η οσκαρική Λουπίτα Νιόνγκο, μια γυναίκα που καλείται να επιβιώσει σε μια Νέα Υόρκη που βυθίζεται στο χάος. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα o Τζόζεφ Κουίν, γνωστός από τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά «Stranger Things», καθώς επίσης ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Τζιμόν Χούνσου.

Ο Τελευταίος Ταξιτζής

Η νέα βραβευμένη ταινία του Στέργιου Πάσχου («Άφτερλωβ»). Οκτώ χρόνια μετά το πολυσυζητημένο «Άφτερλωβ», ο Στέργιος Πάσχος σκαρφίζεται ένα ιδιοσυγκρασιακό road movie στους δρόμους της Αθήνας. Ήρωάς του ένας πενηντάρης ο οποίος δουλεύει κατ’ ανάγκην ως ταξιτζής, ώστε να συντηρήσει τη γυναίκα και τον έφηβο γιο του. Παρότι έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή. Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία στο πρόσφατο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μικρά Πρόστυχα Γράμματα

Βρετανική κωμωδία με τις Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλι. Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Ίντιθ και τη θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Ρόουζ. Όταν η Ίντιθ και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Ρόουζ κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, η Ρόουζ ίσως και να είναι αθώα τελικά.

Gas Station ή Τα Περιστέρια της Λαχώρης

Ντοκιμαντέρ για το ναυάγιο της Πύλου. Στις 14 Ιουνίου 2023, σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, βυθίζεται ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε περίπου 750 μετανάστες. Κατά την επιχείρηση διάσωσης από τις ελληνικές αρχές διασώθηκαν 104 άτομα, μεταξύ των οποίων Αιγύπτιοι, Σύροι, Πακιστανοί, Αφγανοί και Παλαιστίνιοι, ενώ ανασύρθηκαν 82 νεκροί. Εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται. Η ταινία του Θωμά Σιδέρη ανατρέχει σε όσα συνέβησαν, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων συνομιλίες των με τις οικογένειές του λίγο πριν ξεκινήσουν το μοιραίο ταξίδι τους με το αλιευτικό, αλλά και υλικό που βιντεοσκόπησαν οι ίδιοι οι μετανάστες με το κινητό τους τηλέφωνο στα λιβυκά κέντρα κράτησης στην πόλη Αλ-Χομς.

Blue Lock The Movie -Episode Nagi-

Ταινία βασισμένη στην ομώνυμη anime ποδοσφαιρική σειρά. Δύο συμμαθητές στο λύκειο με τρομερό ταλέντο στο ποδόσφαιρο, προσκαλούνται να λάβουν μέρος στο μυστηριώδες Blue Lock Project. Εκεί, οφείλουν να αποδείξουν πως είναι οι καλύτεροι επιθετικοί της χώρας, έχοντας απέναντί τους μια σειρά από ανυπέρβλητους αντιπάλους.

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με ήρωα ένα αρκουδάκι. Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνο κόσμο και θα έρθει αντιμέτωπο με απειλές που ούτε μπορούσε να φανταστεί.

The Straight Story

Συγκινητικός Ντέιβιντ Λιντς του 1999. Η αληθινή ιστορία του 73χρονου Άλβιν Στρέιτ, ο οποίος, για να επισκεφτεί τον άρρωστο αδελφό του, διέσχισε εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Άιοβα ως στο Γουισκόνσιν επάνω σε μια μηχανή του γκαζόν, επειδή, λόγω κακής όρασης δεν είχε άδεια οδήγησης.

Η Μεγάλη Ανατριχίλα

Το γνωστό υπαρξιακό δράμα του Λόρενς Κάσνταν από τα ’80s. Με αφορμή την αυτοκτονία ενός φίλου τους, μια παρέα οκτώ ατόμων, όλοι τους παιδιά της επανασταtημένης γενιάς της δεκαετίας του ’60 και σήμερα ώριμοι πολίτες, περνούν ένα Σαββατοκύριακο μαζί και προσπαθούν να ξαναδημιουργήσουν τους δεσμούς που τους ένωναν τα προηγούμενα χρόνια.

Επιστάτης Σάνσο

Αριστουργηματικός, μεταπολεμικός Κένζι Μιζογκούτσι. Στη Μεσαιωνική Ιαπωνία, η σύζυγος και τα δυο παιδιά ενός εξόριστου κυβερνήτη, απάγονται από ληστές. Η μητέρα πουλιέται ως πόρνη και τα παιδιά γίνονται σκλάβοι στο φέουδο του σκληρού επιστάτη Σάνσο, όπου μεγαλώνουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Πηγή:

https://www.athinorama.gr/cinema/3030543/oi-tainies-pou-erxontai-stis-aithouses-tin-pempti-276/

Σχολιάστε