Η νέα κοινωνική ταινία του Θεόδωρου Κολοβού και της Εμμανουέλας Μαρία Ζαφειρούδη «Η ΑΠΟΦΑΣΗ» – Πρεμιέρα στο STUDIO new Star Art Cinema την ΠΕΜΠΤΗ 27/6/2024 στις 20.30!

Είναι έτοιμη η νέα ταινία του Θεόδωρου Κολοβού, «Η απόφαση». Την σκηνοθετούν και έχουν γράψει το σενάριο ο Θεόδωρος Κολοβός και η Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη. Είναι κοινωνική ταινία μεγάλου μήκους που είναι έτοιμη να ταξιδέψει σε διάφορα φεστιβάλ και μετά θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Για την ταινία αναφέρουν οι δημιουργοί της: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την ταινία γιατί το θέμα της είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. Κανείς δεν λέει τίποτα για αυτό το τόσο καυτό ζήτημα. Όταν ήρθε στα χέρια μας η ιδέα αυτή είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. «Η απόφαση» με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε.».

Η Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη μας λέει για το σενάριο: «Εμπνεύστηκα από ένα αληθινό γεγονός που μου αφηγήθηκε μια κοπέλα με δάκρυα ψυχής γιατί δυστυχώς δεν συνέβη στην ταινία ότι συνέβη στην κοπέλα της ιστορίας μας. Όμως αυτό μας βοήθησε να γράψουμε ένα σενάριο. Ξέρουμε ότι πολλές κοπέλες θα ήθελαν να βγουν και να πούνε την δική τους ιστορία, αυτό που τους συνέβη και να ακουστεί η φωνή τούς. Έτσι λοιπόν μαζί με τον Θεόδωρο Κολοβό δώσαμε μία διαφορετική τροπή στην υπόθεση. Δείχνουμε ότι σε όλες τις καταστάσεις αρνητικές ή θετικές, καλές ή κακές υπάρχουν λύσεις και πάντα πρέπει να παίρνουμε μία απόφαση με ψυχραιμία και όχι εν βρασμώ ψυχής.».

Στην ταινία «Η απόφαση» η Ερμιόνη είναι ένα χαρισματικό σπουδασμένο κορίτσι από καλή οικογένεια. Ο πατέρας της έχει πεθάνει πριν από αρκετά χρόνια και έτσι ή μητέρα της, που είναι δασκάλα, την μεγάλωσε μόνη. Η Ερμιόνη, στην προσπάθεια της να διαμορφώσει την προσωπική της πορεία, σε ένα κομβικό σημείο της ζωή της, ερωτεύεται ένα παλικάρι, τον Λευτέρη, και για λίγο χρονικό διάστημα ήταν μαζί συνέχεια, σε σημείο που οι φίλοι τους πίστευαν ότι δεν πρόκειται να τους χωρίσει τίποτα και κανείς αφού είχαν χαθεί από όλους τελείως.

Ύστερα από μία σειρά απίστευτων γεγονότων η Ερμιόνη θα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος. Από την μία χάρηκε αλλά από την άλλη τρομοκρατήθηκε γιατί ήταν πάρα πολύ μικρή και δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει. Έτσι θα βρεθεί μπροστά σε κάτι που δεν είχε φανταστεί και θα καταλάβει πώς ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Τώρα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα την σημαδέψει για πάντα και θα καθορίσει την ζωή της.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κολοβός, Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη

Σενάριο: Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη, Θεόδωρος Κολοβός

Βοηθός σκηνοθέτης: Μαριάννα Καστανία

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νεκτάριος Σουλδάτος

Μοντάζ: Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη

Ήχος: Νεκτάριος Σουλδάτος

Επεξεργασία ήχου: Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη

Τραγούδι τίτλου «Η απόφαση»: στίχοι: Νίκη Παπουλάκου, συνθέτης: Δημήτρης Γαϊτάνης, τραγουδίστρια Μαριάννα Καστανία

Τραγούδι «Μόνη μου»: στίχοι: Γιώργος Λεκάκης, μουσική: Νίκος Μπαξεβάνης, τραγουδίστρια: Βούλα Γρέκου

Τραγούδι «Σκιές»: στίχοι: Πάνος Σαραντάκης, μουσική και τραγουδίστρια: Βούλα Πετρή

Τραγούδι «Ήσουν εσύ»: στίχοι, μουσική και τραγουδίστρια Βούλα Πετρή

Τραγούδι «Όνειρο»: στίχοι, μουσική και τραγουδίστρια: Βούλα Πετρή

Τραγούδι «Σιωπηλά πετούν»: στίχοι: Χρήστος Καραπατσακίδης, μουσική και τραγουδίστρια: Βούλα Πετρή

Τραγούδι «Το ποτάκι»: μουσική Sound Space, στίχοι και τραγουδίστρια: Αναστασία Γιούσεφ

Διεύθυνση παραγωγής: Άρια Δαμουλάκη, Μαριάννα Καστανία

Παραγωγή: Φλόγα Ελλάς

Πρωταγωνιστούν: Μαριάννα Καστανία (μητέρα Ερμιόνης), Τζόυς Μιχαηλίδου (αδερφική φίλης της Μαριάννας), Θεόδωρος Κολοβός (Κάρολος, πατέρας του Λευτέρη ) Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη (Ερμιόνη), Άρια Δαμουλάκη (κολλητή Ερμιόνης), Δήμητρα Παπαδημητρίου (Μόνικα, μητέρα του Λευτέρη), Μαρία Βρεττάκου (φίλη Ερμιόνης), Σταύρος-Βαλεντίνος Σκάρπος (Λευτέρης), Βασίλης Ντάφος (αγόρι Άριας), Βαρβάρα Ηλιοπούλου (γιατρός ), Ευδοκία Κατερινιού (αδερφή της Μόνικα)

Φιλική συμμετοχή: Αναστασία Γιούσεφ

Παίζουν: Μανώλης Χατζηδημητρίου, Εξηκίας Τριβουλίδης, Ντίνος Κριτσής, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Έλενη Αναγνωστοπουλου, Βούλα Πετρή, Αναστασία Εφραιμίδου, Μαγδα Ντάλα, Βάσω Καυκά, Μαίρη Καπώλη, Βανέσσα Μεϊρέλες, Κωνσταντίνα Καράγιαννη, Ρίκα Γαλάτουλα, Βούλα Σμυρλή, Ιωάννα Προσμύτη, Αλεξάνδρα Καβρουλάκη, Ιωάννα Κολοβού, Ρένια Τσακίρη, Κόνη Φραγκούλη, Κάρεν Φραγκούλη, Γιάννης Διαμαντής

Υποτιτλισμός: Εμμανουέλα-Μαρία Ζαφειρούδη.

Η ταινία θα προβληθεί σε μεγάλα φεστιβάλ κινηματογράφου και σινεμά.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 27/6/2024 κ ώρα 20.30

STUDIO Νew Star Art Cinema
Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής

Τηλ 210-8640054 6932479731

Πηγή:

https://www.filmandtheater.gr/i-apofasi/

Σχολιάστε