Poor Things: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με τα κοστούμια της ταινίας!

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Poor Things Τα κοστούμια», η οποία περιλαμβάνει τα υπέροχα κοστούμια από την διεθνώς επιτυχημένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ και BAFTA ενδυματολόγος της ταινίας Holly Waddington.

Μέσα από την έκθεση «Poor Things Τα κοστούμια» που θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, μπορείτε να απολαύσετε δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της βραβευμένης με Oscar και βραβείο BAFTA ενδυματολόγου Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, έτσι όπως αυτά φορέθηκαν από τους Emma Stone (Bella Baxter), Willem Dafoe (Godwin Baxter), Mark Ruffalo (Duncan Wedderburn), Ramy Youssef (Max McCandles), Vicki Pepperdine (Mrs Prim), Kathryn Hunter (Swiney) και Jerrod Carmichael (Harry Astley).

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένη στο αναγνωρισμένο μυθιστόρημα του Alasdair Gray –το οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Λάνθιμος, ο βραβευμένος σκηνοθέτης εξιστορεί τη φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter, την υποδύεται η Emma Stone, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία αυτή, μιας νέας γυναίκας που επαναφέρει στη ζωή ο ευφυέστατος και ανορθόδοξος επιστήμονας Δρ. Godwin Baxter στο ρόλο του οποίου βλέπουμε τον Willem Dafoe.

Ανυπομονώντας να βιώσει όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή, η Bella το σκάει με έναν επιδέξιο και διεφθαρμένο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια ανά τις ηπείρους. Απαλλαγμένη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, η Bella αφοσιώνεται στον σκοπό της, να αποτελέσει πρότυπο για την ισότητα και την απελευθέρωση.

Βραβεία

Το Poor Things βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2023. Στην ταινία απονεμήθηκαν ακόμα τέσσερα βραβεία Όσκαρ (Academy Awards®) και πέντε βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), ανάμεσά τους και τα βραβεία ενδυματολογίας στη Holly Waddington.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Πηγή:

https://youfly.com/cinema/poor-things-ekthesi-sto-mouseio-benaki-me-ta-kostoumia-tis-tainias/

Σχολιάστε