Η Garbo επιτέλους μιλάει!

Garbo finally talks!

Η Garbo ήταν η τελευταία μεγάλη σταρ του κινηματογράφου που μεταπήδησε από τον βωβό στον ομιλούντα.

Πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί, όπως η Gloria Swanson ή ο John Gilbert, έχασαν την δημοτικότητα τους και την δημοφιλία τους, όταν το κοινό τους άκουσε πρώτη φορά να μιλούν…

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η MGM δεν ήθελε και δεν διακινδύνευε να χάσει τόσο γρήγορα το νέο της απόκτημα. Η πανέμορφη Garbo είχε μπάσα και βαριά φωνή. Όμως η τεχνολογία δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω… το κοινό ήθελε να βλέπει αλλά και να ακούει την μεγάλη diva.

Με 3 χρόνια καθυστέρηση λοιπόν, στις 21/2/1930, στην ταινία Anna Christie το κοινό άκουσε πρώτη φορά την Garbo να λέει: «Gimme a whisky, ginger ale on the side, and don’t be stingy, baby!» και την λάτρεψε!

Η μπάσα φωνή της σε συνδυασμό με την εξωτική της ομορφιά την έκαναν αδιαφιλονίκητη βασίλισσα του παγκόσμιου κινηματογράφου για περισσότερο από μία δεκαετία!

Έτσι γεννήθηκε ένας μύθος! Η Divine Garbo!

Στην ταινία αυτή ήταν υποψήφια για όσκαρ. Προτάθηκε άλλες τέσσερις φορές κατά την διάρκεια της καριέρας της, αλλά δεν το κέρδισε ποτέ. Το 1954 της απονεμήθηκε τιμητικό όσκαρ για την προσφορά της στον κινηματογράφο, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να το παραλάβει, ούτε η ίδια, ούτε εκπρόσωπός της!

Με αυτήν την κίνηση έκλεισε οριστικά την πόρτα στο Hollywood, όπως έκανε και αυτό σε εκείνη 13 χρόνια πριν!

Έτσι κάνουν οι μύθοι… Άλλωστε πάντα έλεγε… «i want to be alone»!

Η Greta Garbo διέθετε, κατά την άποψη των σκηνοθετών της (Στίλερ, Παμπστ, Κιούκορ), αλλά και των κριτικών, το τέλειο ένστικτο του να κάνει τη σωστή κίνηση πάντα όποτε έπρεπε μπροστά στην κάμερα. Το ταλέντο της, η εντυπωσιακή ομορφιά της και η αδιαφορία της για την κοινή γνώμη έκαναν την καριέρα της μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1905…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s