Το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας κλείνει με Jo Nesbo

Η 79η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα αποχαιρετήσει το κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με το «The Hanging Sun», την αγγλόφωνη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος Περισσότερο αίμα του Jo Nesbo (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο), σε σκηνοθεσία του Ιταλού Francesco Carrozzini και με πρωταγωνιστές τους Peter Mullan, Charles Dance και Alessandro Borghi.

Η κάμερα ακολουθεί τον εκτελεστή Τζον, ο οποίος βρίσκεται σε φυγή αφού πρόδωσε τον μεγαλύτερο άρχοντα του εγκλήματος του Όσλο: τον «Ψαρά».

Η79η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα αποχαιρετήσει το κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με το «The Hanging Sun», την αγγλόφωνη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος Περισσότερο αίμα του Jo Nesbo (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο), σε σκηνοθεσία του Ιταλού Francesco Carrozzini και με πρωταγωνιστές τους Peter Mullan, Charles Dance και Alessandro Borghi.

Η κάμερα ακολουθεί τον εκτελεστή Τζον, ο οποίος βρίσκεται σε φυγή αφού πρόδωσε τον μεγαλύτερο άρχοντα του εγκλήματος του Όσλο: τον «Ψαρά».

Η δήλωση του σκηνοθέτη

«Όταν διάβασα για πρώτη φορά το μυθιστόρημα του Nesbo Περισσότερο αίμα, βρισκόμουν στην Καλιφόρνια, σε έναν τόπο πολύ διαφορετικό από τα τοπία που περιέγραφε. Ωστόσο, ένιωσα αμέσως πάθος για αυτήν την ιστορία στην άκρη του κόσμου. Όλη η δουλειά που έκανα στη συνέχεια -εσωτερική και κατά συνέπεια για την ταινία- οδήγησε σε ένα ανώμαλο, εκπληκτικό και καθαρτικό ταξίδι. Εκείνη την περίοδο έγινα πατέρας και έμαθα τι σημαίνει να είσαι γιος. Η γραφή του Stefano Bises έδωσε μεγάλη δυναμική, συμβάλλοντας στη στερέωση ενός ρομαντικού δράματος με το τσιμέντο του νουάρ. Και τέλος, η επαφή με αυτούς τους σπάνιους, ταλαντούχους ηθοποιούς μού αποκάλυψε τη μαγεία του να κάνω σινεμά, ένα όνειρο που πάντα είχα και που έχει γίνει πλέον πραγματικότητα».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η συνέχεια του μπεστ σέλερ Αίμα στο χιόνι καλεί τον αναγνώστη να λύσει ένα ιδιότυπο σταυρόλεξο: Ποιος είναι ο Ουλφ; Και τι σχέση έχει με τον μεγαλομαφιόζο Ψαρά; Γιατί ένας πληρωμένος δολοφόνος ν’ αδυνατεί να σκοτώσει; Και πώς γίνεται το πτώμα ενός ανθρώπου που δολοφονείται στο Όσλο να εμφανίζεται στη Βραζιλία;

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s