Μια ιστορία από την ιστορία: Για την Marilyn…

Όλοι γνωρίζουμε την Marilyn Monroe, οι περισσότεροι πια ίσως την γνωρίζουμε ως την εικόνα της γυναίκας που στέκεται κάτω από τις σχάρες του μετρό και ο αέρας σηκώνει το λευκό της φόρεμα ώστε να φανούν τα καλλίγραμμα πόδια της ή την γνωρίζουμε σαν την γυναίκα που πιθανόν πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών ή και ακόμα για το ειδύλλιο της με τον πρόεδρο Kennedy.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι η Monroe ήταν μία γυναίκα που διακινδύνεψε την μεγάλη δημοτικότητα της στο πικ της καριέρας της για κάτι που η καρδιά της της έλεγε πως ήταν άδικο και πως έπρεπε να διορθωθεί και για αυτό της οφείλουμε πολύ μεγάλο σεβασμό!

Το διάσημο club Mocambo στην Sunset Bulevard ήταν ένα club για λευκούς! Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’50. H Monroe ήταν μεγάλη θαυμάστρια της Ella Fitzgerald και δεν της άρεσε καθόλου που μία τόσο μεγάλη ερμηνεύτρια δεν μπορούσε να τραγουδήσει στο μεγαλύτερο club των ΗΠΑ. Και δεν μπορούσε να εμφανιστεί εκεί επειδή ήταν μαύρη…!

Η Marilyn λοιπόν, αυτό το είδωλο, σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου της, πήρε το αφεντικό του Mocambo Club και του είπε πως αν έκλεινε την Ella, εκείνη θα ήταν στο Club κάθε βράδυ, πρώτο τραπέζι! Και έτσι και έγινε, η Ella τραγουδούσε εκεί και η Marilyn ήταν εκεί, κάθε βράδυ, πρώτο τραπέζι! Και αυτό κατά την γνώμη μου ήταν μία τεράστια πράξη κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ από μία λευκή γυναίκα που ήταν το απόλυτο είδωλο.

Η Ella Fitzgerald έχει πει σχετικά: «Έχω ένα τεράστιο αλλά και ανεξόφλητο χρέος στην Marilyn Monroe! Mετά από αυτό που έκανε, δεν ξαναδούλεψα ποτέ σε μικρό jazz club. Ήταν μια ασυνήθιστη γυναίκα, λίγο μπροστά από την εποχή της και δεν το γνώριζε…» 

Πόσο σπουδαίο τελικά είναι να κάνεις απίστευτα πράγματα χωρίς αντάλλαγμα με κίνδυνο να χάσεις πάρα πολλά επειδή δεν μπορείς το άδικο; 

Πολύ σπουδαίο!

Για την Marilyn που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1962…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μια ιστορία από την ιστορία: Για την Marilyn…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s