Η Eurovision 2023 δε θα γίνει στην Ουκρανία – Η επικρατέστερη χώρα!

Πριν λίγη ώρα η EBU έκανε γνωστό ότι ο διαγωνισμός της Eurovision 2023 δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία για λόγους ασφάλειας. Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι της ΕΒU εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού να πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2023 στην Μεγάλη Βρετανία.

Οι διοργανωτές του δημοφιλούς διαγωνισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την λύπη τους για την εξέλιξη αυτή προσθέτοντας παράλληλα πως πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν συζητήσεις με το BBC για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023.

Η ανακοίνωση της EBU για τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της EBU αναφέρει τα εξής: «Μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο, η EBU εξέταζε τις επιλογές της για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023 από κοινού με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας UA:PBC, ο οποίος φιλοξένησε τη Eurovision το 2005 και το 2017.

Έχει γίνει παράδοση πως ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, παρέχοντας κάποιες ορισμένα κριτήρια, όπως η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού.

Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου από τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη σκοπιμότητας τόσο με ειδικούς της UA:PBC όσο και τρίτων, σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια από τις πιο περίπλοκες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο με χιλιάδες να εργάζονται και να παρακολουθούν την εκδήλωση και να χρειάζονται 12 μήνες χρόνο προετοιμασίας.

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο της ESC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας που απαιτούνται από έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τους κανόνες της ESC δεν μπορούν να εκπληρωθούν από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεόραση.

Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει την UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή της στην εξερεύνηση όλων των σεναρίων τις εβδομάδες μετά τη νίκη της Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και μοιράζεται τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία.

Η EBU υποστηρίζει το UA:PBC σε μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων από τη ρωσική εισβολή και μετά. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί, ώστε η UA:PBC να μπορεί να εξακολουθεί να προσφέρει την απαραίτητη υπηρεσία που παρέχει στους Ουκρανούς.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της εκδήλωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχόν φέτος, για να φιλοξενήσει πιθανώς τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποτελεί πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στα σόου του επόμενου έτους. Αυτό θα είναι προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η Γλασκώβη εμφανίζεται ως επικρατέστερη πόλη για την διεξαγωγή της Eurovision 2023, αφού δε θα γίνει στην Ουκρανία. Αν τελικά η Γλασκώβη είναι η επιλογή της EBU και του BBC τότε ο 67ος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο OVO Hydro που είναι το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Σκωτίας, φιλοξενώντας ετησίως εκατοντάδες αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 14.οοο θεατές.

Μεταξύ άλλων από τη σκηνή του OVO Hydro έχουν περάσει πολύ γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Iron Maiden, οι Metallica, οι Muse, η Adele, η Dua Lipa, η Billie Eilish κ.α.

Πηγή:

https://youfly.com/tileorasi/i-eurovision-2023-de-tha-ginei-stin-oukrania-i-epikratesteri-chora/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s