Ο Αλέν Ντελόν επέλεξε την ευθανασία: «Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα»

Ο 86χρονος γάλλος ηθοποιός και γόης του παγκόσμιου σινεμά, Αλέν Ντελόν, αποφάσισε να πεθάνει με τη μέθοδο της ευθανασίας στην Ελβετία.

Ο γιος του Αλέν Ντελόν, Άντονι, είπε σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι ο πατέρας του του ζήτησε να τον βοηθήσει για την ευθανασία του και ότι εκείνος συμφώνησε να είναι στο πλευρό του τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Ο Αλέν Ντελόν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με τους δικούς του όρους, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και δεν του επιτρέπει πλέον να ζει όπως στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

O Αλέν Ντελόν με τον γιο του Άντονι

«Ναι, έτσι είναι, μου το ζήτησε», παραδέχτηκε ο γιος του στη συνέντευξη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, όπου κάνει μια ανασκόπηση της ζωής του.

Ο Ντελόν ήδη από το 2017 -όταν έφυγε από τη ζωή η σύντροφός του Mireille Darc- είχε πει ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει πάρα πολλά χρόνια χωρίς αυτήν και ότι ήταν έτοιμος να φύγει.

Η απόφαση του Ντελόν μπορεί να προέρχεται και από την εμπειρία του στο παρελθόν, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Νάταλι Ντελόν.

Υπήρξε συνάδελφος και σύζυγός του από το 1964 έως το 1969 και πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021. Ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά οι επιθυμίες της δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν λόγω των νόμων στη Γαλλία. «Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που έζησε τη ζωή της», είπε ο Άντονι.

Ο Ντελόν έχει υπάρξει υπέρμαχος της ευθανασίας. «Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και ένα χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα από αυτόν τον κόσμο χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο ή συσκευές υποστήριξης της ζωής», είχε πει ο Γάλλος ηθοποιός σε συνέντευξή του πέρυσι.

Η ευθανασία του Ντελόν αναμένεται να γίνει στην Ελβετία. Ο ίδιος έχει αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα από το 1999 και συνεχίζει να μένει στην Ελβετία, μετά και τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε το 2019. «Το γήρας είναι φρικτό», είχε σχολιάσει ο ίδιος μετά την επέμβασή του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s