Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα Θέατρα της Αθήνας!

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

Με απόφαση της κυβέρνησης, από 14/1 επεκτείνεται το μέτρο αναστολής εργασίας στο 100% των εργαζομένων στα θέατρα, στους χώρους εκδηλώσεων και θεαμάτων και «παγώνει» η καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου. 

Έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά κάποιοι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν στη δυνατότητα που τους δίνεται και αποφάσισαν να κατεβάσουν μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου τις παραστάσεις τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μπαίνουν σε προσωρινή αναστολή οι παραστάσεις «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός»«Τζόρνταν»«Frida κι άλλο» στο θέατρο Alhambra Art Theatre, στο Χυτήριο η παράσταση » Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο”, στο Αργώ η παράσταση «Υποχώρηση από τη Μόσχα», στο θέατρο Τόπος Αλλού η παράσταση «Ορλάντο», και στο Skrow η παράσταση «ΦΛΙΚ», ενώ φαίνεται πώς θα ακολουθήσουν κι άλλες παραστάσεις.

Τα συνεχόμενα κρούσματα στους θιάσους δημιουργούν μεγάλη ανισορροπία και πολυπληθείς παραγωγές όπως ο «Ρινόκερος» στο Κιβωτός δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν λόγω των κρουσμάτων στο θίασο. 

Παράλληλα με το νέο μέτρο της αναστολής θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αναστέλλεται και η καταβολή της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά και εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται προσωρινά σε αναστολή.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το ρεπορτάζ ανανεώνεται με νέες πληροφορίες. 

Πηγή:

https://www.athinorama.gr/theatre/3000891/se-prosorini-anastoli-mpainoun-kapoia-apo-ta-theatra-tis-athinas/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s