3ο Κινηματογραφικό διήμερο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων!

Στις 18 και 19 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 3ο κινηματογραφικό διήμερο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»

Συνεχίζονται τα κινηματογραφικά 2ημερα που διοργανώνει η κινηματογραφική λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ» με ένα αφιέρωμα στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 | Μέχρι την τελευταία σταγόνα : Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη | Σκηνοθεσία : Γιώργος Αυγερόπουλος / 60΄ / 2017

Η ταινία ακολουθεί για τέσσερα χρόνια τη ροή του χρήματος και των εταιρικών συμφερόντων, σε δεκατρείς πόλεις έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νερό, που μέσα του καθρεφτίζονται οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες και η ποιότητα της σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και το Βερολίνο επανάκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης που δοκίμασαν για δεκαετίες. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει μέσω της Τρόικας τις χρεωμένες χώρες να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης. Μεταξύ των εταιρικών και δημοσίων συμφερόντων, των λόμπι και της πολιτικής της ΕΕ, της λιτότητας και της δημοκρατίας, το Μέχρι την τελευταία σταγόνα αποκαλύπτει τον άγνωστο πόλεμο του νερού στην Ευρώπη.

Γενική Είσοδος 5 € | (Οι κάτοχοι Κάρτας Φίλων μπορούν να κάνουν χρήση της.)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 | «The Creepy Line» | Σκηνοθεσία : Matthew Taylor / 81΄/ 2018

Το  The Creepy Line, αποκαλύπτει τον εκπληκτικό βαθμό στον οποίο η κοινωνία είναι υποχείριο των Google και Facebook και φανερώνει τον εξαιρετικά λεπτό – αλλά δυναμικό – τρόπο που το κάνουν.

Γενική Είσοδος 5 € | (Οι κάτοχοι Κάρτας Φίλων μπορούν να κάνουν χρήση της.)

Επόμενο διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου με Γαλλικό Σινεμά.

Πηγή:

https://left.gr/news/3o-kinimatografiko-diimero-apo-festival-kinimatografoy-hanion

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s