Ο Τάκης Ζαχαράτος μας συγκινεί και μας συστήνεται ως συγγραφέας!

To νέο εγχείρημα του Τάκη Ζαχαράτου αφήνει στην άκρη τη σκηνή και ξεδιπλώνεται πάνω στις σελίδες του νέου βιβλίου.

Ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό ξεδιπλώνοντας ακόμα ένα ταλέντο, εκεί που δεν το περιμέναμε. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, χρόνια έχτιζε την ιδέα, την ιστορία, τις εικόνες, έχοντάς τα στο συρτάρι. Μέχρι που η σκέψη ωρίμασε και όλα πήραν ζωή πάνω στο χαρτί.

Τι τον έκανε να γράψει; Η αγάπη του για τα παιδιά και η ανάγκη του να βοηθά τους πιο αδύναμους καθώς και να βρει έναν τρόπο να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, πιστεύοντας ότι χρειάζεται μια πιο βαθιά και ουσιαστική ματιά στην προέλευσή της για να εξαλειφθεί.

Μόλις ανοίγεις το βιβλίο, δίπλα στην ταυτότητα γράφει: «Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και σε όλους τους Γιακουμάκηδες που δεν μίλησαν».

Με έναν ιδιαίτερο τίτλο, «Πάστα Σεράνο«, το μυθιστόρημα αυτό δεν σε προδιαθέτει για το περιεχόμενό του, για το πού μπορεί να σε οδηγήσει αυτό το λογοτεχνικό ταξίδι. Μια Πάστα Σεράνο… μια απλή απολαυστική επιθυμία, που κρύβει όμως τόσο μεγάλο νόημα. Όταν γύρω σου νιώθεις ότι όλα αλλάζουν, εγκλωβισμένος σε έναν φαύλο κύκλο που δεν ξέρεις πώς να ξεφύγεις, που εσύ μπορεί να βρέθηκες σε αυτή την κατάσταση από τις επιλογές σου, αλλά η μόνη διέξοδος που λαχταράς είναι… μια πάστα Σεράνο σε εκείνο το όμορφο πατισερί της «καλής κοινωνίας» στη Φωκίωνος Νέγρη.

Το μυθιστόρημα ξεκινά περίπου 60 χρόνια πριν. Τότε που τα παιδιά «ανήκαν» στους γονείς τους και που για να βγεις ραντεβού έπρεπε να έχεις αρραβωνιαστεί. Τότε που δεν είχε σημασία αν κακοποιούσες τη γυναίκα σου στο σπίτι και τα παιδιά σου σε έτρεμαν, αλλά το θέμα ήταν τι θα έλεγε η γειτονιά και αν φαινόσουν «καλός οικογενειάρχης». Μια φαινομενικά καλή ζωή που οι πόρτες των νοικοκυριών έκρυβαν μυστικά. Που στο τέλος της ημέρας όλοι τα ήξεραν αλλά το φαίνεσθαι ήταν υπεράνω όλων. Και που εντέλει αυτή η ενδοοικογενειακή βία δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει. Κακοποιημένα παιδιά διαλέγουν τον δύσκολο, πολλές φορές, δικό τους δρόμο, για να ξεφύγουν από αυτόν τον κλοιό που, όσο περνούν τα χρόνια, μέσα τους γεννά ένα θηρίο που θεριεύει μέχρι να αποκαλυφθεί. Και στο τέλος ένα μήνυμα αισιοδοξίας και η λύτρωση.

Ο Τάκης Ζαχαράτος εμπνέεται από πραγματικές ιστορίες που του έχουν διηγηθεί, από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, και σκέφτεται ότι οι σχέσεις των ανθρώπων πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικές και η επικοινωνία βαθύτερη. Γιατί αυτές οι ιστορίες δεν ζουν μακριά μας. Αξίζει να απολαύσετε μία «Πάστα Σεράνο«.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στην Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ELIZA. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Πηγή:

https://www.yupiii.gr/gossip/c319702/o-takis-zaxaratos-mas-sugkinei-kai-mas-sustinetai-os-suggrafeas?fbclid=IwAR1XClgAPg4Bpn3zApDOtNblTJAKH2xXLgVBbqs07unFb9qfKbAY1lshh00

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s