Εθνικό Θέατρο: Η Μαριάννα Κάλμπαρη αντικαταστάτρια του Λιγνάδη!

Πριν από λίγες ώρες, ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτηση του από Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Η Μαριάννα Κάλμπαρη θα είναι πιθανότατα η προσωρινή αντικαταστάτρια του.

Μαριάννα Κάλμπαρη – Ποια είναι η προσωρινή αντικαταστάτρια του Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο

Η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, αλλά και απόφοιτος της Σορβόννης. Ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, το Εθνικό Θέατρο, τον Τεχνοχώρο-Ομάδα Θέαμα, το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου και τον ΟΕΘ-ΣΕΗ! Πέρα από το χώρο του θεάτρου, την έχουμε δει τόσο στη τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο.

Έχει γράψει τα έργα: Τα τραίνα κοιμούνται τη νύχτα, σκην. Φ. Λύτρα (Φεστιβάλ Τρίπολης), Σιωπηλός εραστής (τιμητικός έπαινος στο Διαγωνισμό ΔΗΠΕΘΕ Βόλου 2001), Μια ανάσα ακόμα (Πειραματική-Εθνικό Θέατρο-Αδειος χώρος), Βιομαγεία, σκην. Δ. Λιγνάδη (Πειραματική-Εθνικό Θέατρο) Νέο αίμα (θέατρο Αργώ) και μονόπρακτα που περιλαμβάνονται στις Ιστορίες για γαμοφοβικούς (Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο 2006).

Διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει διδάξει παιδικό θέατρο στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υποκριτική-θεατρολογία στο Λύκειο της Σχολής Μωραΐτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Μαριάννα Κάλμπαρη θα είναι πιθανότατα η έστω και προσωρινή αντικαταστάτρια του Δημήτρη Λιγνάδη, στο Εθνικό θέατρο και τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποτέ θα γίνουν οι ανακοινώσεις εν αναμονή των εξελίξεων.

Πηγή:

https://youfly.com/theatro/ethniko-theatro-i-marianna-kalbari-antikatastatria-tou-lignadi/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s