Κάτι όμορφο γεννιέται στην Κυψέλη | Ο “ΔΡΟΜΟΣ” δημιουργεί την δική του ιστορία!

Είναι πολλές φορές που μας αρέσει να περιδιαβαίνουμε και να περπατάμε στις γειτονιές της Αθήνας. Αγαπημένη συνοικία σε αυτές τις αθηναϊκές εξορμήσεις είναι η Κυψέλη, η θεατρική Κυψέλη. Κάπου εκεί λοιπόν ανάμεσα στα θέατρα της περιοχής, όπως το Αλεξανδράκης, το Κυκλάδων και το Κεφαλληνίας σε ένα σταυροδρόμι και συγκεκριμένα Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων εμφανίστηκε μπροστά μας κάτι πολύ όμορφο, κάτι μοναδικό θα λέγαμε, ένας υπέροχος χώρος τέχνης, μια εστία πολιτισμού που παρόλο δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή, δείχνει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο την μοναδικότητα του.

Στολισμένο με graffiti καλλιτεχνών που απεικονίζουν τα πρόσωπα και κάποια “αποφθέγματα” των τεσσάρων κορυφαίων αρχαίων δραματουργών (Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης και Αριστοφάνης), ενώ στην γωνιά που σχηματίζεται υπάρχει η απεικόνιση του θεάτρου Νο! Φαίνεται πως όλο το εγχείρημα έχει την λογική των underground θεάτρων που βρίσκονταν στις γειτονιές του Χάκνεϊ και του Σόχο στο Λονδίνο! Το κόνσεπτ άλλωστε και όπως μαρτυρούν οι αποκλειστικές φωτογραφίες που βγάλαμε είναι οι τρεις εποχές του θεάτρου!

Ρωτήσαμε λοιπόν και μάθαμε τι συμβαίνει!

“ΔΡΟΜΟΣ” το όνομα του, γιατί όλα και ειδικά στην τέχνη είναι δρόμος και όλα έχουν μία κατεύθυνση και μία διαδρομή. Μία εστία τέχνης, ένα “στέκι τεχνών” όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του, άνθρωποι με όραμα και ακούραστοι εργάτες της τέχνης. Και πόσο σημαντικό είναι να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα ειδικά τώρα, στην εποχή που ζούμε, στην εποχή της πανδημίας και στην εποχή που ο πολιτισμός είναι στην εντατική, απαξιώνεται και έχει αφεθεί στην τύχη του.

Αυτοί οι άνθρωποι τολμούν και φιλοδοξούν ο ΔΡΟΜΟΣ τους να γίνει λεωφόρος δημιουργικότητας.

Γιατί ο ΔΡΟΜΟΣ επιδιώκει και θα γίνει στέκι καλλιτεχνών. Ήδη έχει ανακοινωθεί θεατρικό εργαστήρι και επιπλέον θα φιλοξενήσει εκτός από θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Όλα αυτά πολύ σύντομα θα είναι στην διάθεση του αθηναϊκού κοινού και είμαστε σίγουροι πως θα το επισκεφθεί.

Ο Σαίξπηρ άλλωστε περιμένει να υποδεχθεί το κοινό στο φουαγιέ του θεάτρου πίνοντας το πότο του, που αλλού; Στην νεκροκεφαλή του πατέρα του Άμλετ!

Επιμέλεια Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώργος Λιναρίτης © Art Magazino/2020

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια των επιμελητών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s