Τα χειμερινά σινεμά κλείνουν στην Αττική από τις 21 Σεπτεμβρίου και για 14 μέρες!

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και ειδικά στην Αττική, οδηγεί στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων περιορισμού. Αυτά αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, στις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή συναυλιών και προβολών σε κλειστά σινεμά για 14 μέρες.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα αυστηρότερα μέτρα κατά της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονόιου στην Ελλαδα και ιδιαίτερα στην Αττική – που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέτρα ανακοινώθηκαν ήδη στην αρχή της εβδομάδας – περιλαμβάνουν την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 μέρες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου.

Η αναφορά για τους κινηματογράφους εξειδικεύτηκε στην αναστολή προβολών σε κλειστούς κινηματογράφους, πράγμα που σημαίνει ότι οι κλειστοί (χειμερινοί) κινηματογράφοι κλείνουν ξανά από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που οι κινηματογράφοι κλειστού τύπου κλείνουν ξανά μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους την 1η Ιουλίου, γεγονός που φυσικά κάνει ακόμη πιο δυσμενή την ήδη επιβαρυμένη θέση αιθουσαρχών και διανομέων, αλλά επιπροσθέτως και διοργανώσεων.

Απόφαση που σαφώς δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για αιθουσάρχες και διανομείς, ενώ επιπρόσθετα δημιουργεί και μεγάλο πλήγμα στις επερχόμενες Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, με online προβολές, αλλά και προβολές σε ανοκτές και κλειστές (Δαναός, Ιντεάλ, Όπερα, Ταινιοθήκη) αίθουσες

Οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας ανακοίνωσαν ότι διακόπτεται η προπώληση εισιτηρίων για τις προβολές που είχαν προγραμματιστεί στα (κλειστά) σινεμά ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ 1 και ΟΠΕΡΑ 1 ενώ σύντομα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s