Δημήτρης Παπαϊωάννου: Σημαντικές παραστάσεις του διαθέσιμες στο διαδίκτυο!

Αποσπάσματα από παλαιότερες παραστάσεις και ολοκληρωμένα έργα-σταθμούς της σπουδαίας καριέρας του Δημήτρη Παπαϊωάννου μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις του χορού στο κανάλι του καλλιτέχνη στο Vimeo.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός έχει ανεβάσει αποσπάσματα της δουλειάς του, αλλά και ολοκληρωμένες παραστάσεις, όπως το εμβληματικό «2», που παρουσιάστηκε το 2006 στο θέατρο Παλλάς και αποτελεί την πρώτη δουλειά του μετά τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Βήτα, τα σκηνικά η Λίλη Πεζανού και το art direction και τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης.

Το εξάωρο έργο «Μέσα» («Inside») ανέβηκε το 2011 σε ένα δωμάτιο στο θέατρο Παλλάς. Εκεί τριάντα ερμηνευτές επαναλάμβαναν με αμέτρητους συνδυασμούς την καθημερινή μας επιστροφή στο σπίτι με μια σειρά από απλές κινήσεις. «Το Μέσα έχει στόχο να σε κάνει να “χαθείς” και να ξαναβρείς τον εαυτό σου», έγραψε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, που ανέβασε αμοντάριστο ολόκληρο το έργο στο διαδίκτυο.

Επίσης διαθέσιμο στο κανάλι του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι ολόκληρο το έργο «Πρώτη Ύλη» («Primal Matter») σε 17 λεπτά. Η κινηματογράφηση έγινε στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε το 2013. Το έργο ταξίδεψε σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου παρουσιαζόταν επί τέσσερα χρόνια με επιτυχία.

Πηγή:

https://www.musicity.gr/anakoinoseis-menu-article/dimitris-papaioannou-simantikes-parastaseis-vimeo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s