Ανακαλύπτουμε ηλεκτρονικά το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο!

Εξερευνούμε ηλεκτρονικά μέσω του Google Arts and Culture τη συλλογή του Μουσείου Γκούγκενχάιμ στο Μπιλμπάο σε άλλη μία απόπειρα περιπλάνησης στον κόσμο της τέχνης τον καιρό του κορωνοϊού.

Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο είναι ένα από τα γνωστότερα μουσεία μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης. Εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Α΄ τις 18 Οκτωβρίου 1997. Το κτίριο του μουσείου έχει σχεδιαστεί από τον Αμερικανο-Καναδού αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι. Ανήκει στο δίκτυο μουσείων του ιδρύματος Solomon R. Guggenheim.

Το κτίριο είναι ένα από τα πιο θαυμαστά έργα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, όντας ένα από τα σημαντικότερα έργα που ολοκληρώθηκαν μέσα στα τέλη του 20ού αίωνα. Χαρακτηρίζεται από τη ποικιλία σχημάτων και καμπύλων και κύρια υλικά κατασκευής είναι η πέτρα, το γυαλί και το τιτάνιο. Κτίστηκε στο λιμάνι του Μπιλμπάο, μία πόλη που βρισκόταν σε οικονομική και πολιτιστική παρακμή καθώς ολοκληρωνόταν η κατασκευή. Η δημιουργία του μουσείου, όμως, κίνησε εκ νέου το ενδιαφέρον για την πόλη, ένα φαινόμενο που πολλές περιοχές έχουν να προσπαθεί να αντιγράψουν.

Φυσικά, το μουσείο δεν είναι γνωστό μόνο για τη μοναδική του αρχιτεκτονική και όψη. Από τη στιγμή της δημιουργίας του έχει προσπαθήσει να συγκεντρώσει σημαντικά έργα τέχνης από τα μέσα του 20ού αιώνα έως τις μέρες μας. Κάποια από τα έργα της συλλογής ξεχωρίζουν ως σημεία αναφοράς για την ιστορία της σύγχρονης τέχνης.

Ανακαλύψτε τα έργα, περπατώντας εικονικά στους χώρους του Μουσείου Γκούγκενχάιμ στο Μπιλμπάο!

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.guggenheim-bilbao.eus

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s