Η Γλυκερία στη μουσική σκηνή «Χαμάμ» Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019!

Σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι μας καλεί η Γλυκερία σε δυο μοναδικές μουσικές βραδιές στην μουσική σκηνή «Χαμάμ» στις 19 και 20 Δεκεμβρίου. Τραγούδια και αρώματα της ανατολής την Πέμπτη 19/12, χοροί και μουσικές της Σμύρνης την Παρασκευή 20/12.

Με παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια όπως το «Στο πα και στο ξαναλέω», «Θέλω να πιώ όλο το Βόσπορο», Αιβαλιώτικο, Απτάλικο και άλλα πολλά η σπουδαία τραγουδίστρια Γλυκερία πραγματοποιεί την Πέμπτη 19/12, ένα μουσικό οδοιπορικό σε ανατολίτικες μουσικές, σε συνδυασμό με τουρκικές και εβραϊκές επιρροές που έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο. Μαζί της ο Βασίλης Προδρόμου.

Η μουσική περιπλάνηση συμπληρώνεται την Παρασκευή 20/12 σε ένα αφιέρωμα στις μεγαλύτερες φιγούρες της μικρασιάτικης μουσικής, (Χατζηχρήστος, Τούντας, Παπάζογλου, Περιστέρης κ.ά), που μετά τον Ξεριζωμό του 1922, επηρέασαν την εγχώρια νεώτερη μουσική κουλτούρα. Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, σύνδεσαν τους δύο λαούς κάνοντας τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Θα ακουστούν τραγούδια όπως «Τι σε μέλλει εσένα», «Από ξένο τόπο», «Τζιβαέρι», «Πασαλιμανιώτισσα», «Ο μεμέτης», «Η Μαρίτσα η Σμυρνιά», «Χαρικλάκι», «Ο φερετζές», «Ντερβίσαινα», «Αρμενίτσα», «Η Ξαβεριώτισα (Μπαγιαντέρας)» κ.ά. Μαζί της ο Θοδωρής Μέρμηγκας.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ώρα έναρξης:  22.00

Μουσική Σκηνή Χαμάμ

Δημοφώντος 97,

Άνω Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 210 34 21 212

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s