Οι ΔΕΚΑ σε μια παράσταση για το ΚΕΘΕΑ

Στις 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Κάτω Από Την Γέφυρα, η ομάδα «Playback ΔΕΚΑ», σας προσκαλεί σε μια παράσταση για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΚΕΘΕΑ, στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου προγράμματος κατά των ανισοτήτων και των κοινωνικών διακρίσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε μια παράσταση θεάτρου playback δεν υπάρχει κείμενo. Το κείμενο δημιουργείται την ώρα της παράστασης όποιος θεατής νοιώσει την ανάγκη, μοιράζεται με τους ηθοποιούς και το κοινό μια ιστορία, μια σκέψη, ένα συναίσθημα, ακόμα κι ένα όνειρο που είδε και η ομάδα των ηθοποιών αναλαμβάνει να το δραματοποιήσει εκείνη την στιγμή. Αυτοσχεδιαστικά, με λόγο, ήχο, κίνηση και στοχεύοντας στην σουρεαλιστική ή συμβολική απόδοση της ιστορίας. Παράλληλα η εικαστικός της παράστασης αποτυπώνει με ένα δικό της τρόπο τις ιστορίες του κοινού.

Το αυτοσχεδιαστικό αυτό είδος θεάτρου με κοινωνικό πρόσημο, μας γνωρίζουν οι ΔΕΚΑ εδώ και τρια χρόνια, μετά από πολλές εθελοντικές παραστάσεις σε μονάδες ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης και κοινωνικής στήριξης, σχολεία και άλλες ανεξάρτητες πρωτοβουλίες. Για την περίοδο 2019-2020, η ομάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στις 27 Νοεμβρίου και ώρα 20.00, στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου , Ζαΐμη και Γιαννόπουλου, Πειραιάς), οι ΔΕΚΑ μας προσκαλούν σε αυτή την παράσταση, να ενωθούμε μαζί τους μέσα από προσωπικές ιστορίες, που μας θυμίζουν ότι είμαστε όλοι ΕΝΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιχορηγούμενες και μη δράσεις καθώς και τους συντελεστές θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: http://www.playbackdeka.gr

Το Art Magazino έχει δει παράσταση της Ομάδας ΔΕΚΑ και έχει γράψει σχετικά: https://artmagazinoweb.wordpress.com/2019/04/13/omada-deka-playback-theatre/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s