Είδαμε το Θεατρικό έργο «Βουρκόλακας» του Αργύρη Εφταλιώτη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον!

Η Δέσπω ζει με τους εννιά γιους και τη μικρότερή της κόρη σε κάποιο χωριό της ορεινής Ελλάδας. Η Αρετή, κόρη της Δέσπως, σε ηλικία γάμου πολιορκείται από τον Στεφανή, έναν νεαρό του χωριού ταπεινής καταγωγής. Ο Κωνσταντής, ο μεγαλύτερος από τους γιους, έχει διαφορετικά σχέδια και θέλει να παντρέψει την αδερφή του με έναν πλούσιο έμπορο από τη Βαβυλώνα. Ο Κωνσταντής έρχεται σε σύγκρουση με τη μητέρα του, η οποία δε θέλει να αποχωριστεί τη μοναχοκόρη της, και βάζει τον πρωτότοκό της να της ορκιστεί ότι αν συμβεί κάποιο κακό θα τη φέρει πίσω με κάθε κόστος…
Αυτή είναι η υπόθεση της εξαιρετικής παράστασης που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στον φιλόξενο Τεχνοχώρο Εργοτάξιον από την ομάδα ΑΥΤΗ και ΑΥΤΟΙ. Δύο ηθοποιοί και μια μουσικός καταφέρνουν με την ενέργεια και το πηγαίο ταλέντο τους να σε συμπαρασύρουν και να περάσεις μαζί τους 60 λεπτά μοναδικής θεατρικής εμπειρίας.

Οι δυο ηθοποιοί, Σπύρος Αναστασίνης και Αντρέας Ψύλλιας, εναλλάσσουν διαρκώς ρόλους και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον με τη συνεχή ροή του λόγου και του υποκριτικού τους ταλέντου. Τα συναισθήματα πολλά: από το γέλιο στο δάκρυ, από τη συγκίνηση στη μελαγχολία και τη σκέψη, όλα δοσμένα με τόσο εξαιρετική αρμονία που κάνουν μοναδικό το τελικό αποτέλεσμα.

Η διασκευή και σκηνοθεσία προέρχεται από τους δυο ηθοποιούς και την εκπληκτική Ελένη Αληφραγκή, που ντύνει με την πρωτότυπη μουσική και την υπέροχη φωνή της το έργο. Το κείμενο αν και γνώριμο στο ευρύ κοινό από τη λαϊκή παράδοση, αποδίδεται μέσα από μια σύγχρονη οπτική ματιά και απόδοση. Η χημεία των τριών πρωταγωνιστών μοναδική. Ηθοποιοί και μουσικός αλλάζουν ρόλους, μας προκαλούν συναισθήματα και ανασύρουν μνήμες του χθες στο σήμερα.

Μια καλοδουλεμένη παράσταση που αξίζει να έχει μεγάλη διάρκεια, γιατί μέσα από αυτήν αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι αξιόλογες δουλειές δεν σχετίζονται μόνο με τα «μεγάλα» και ευρέως γνωστά ονόματα, αλλά τα νέα αυτά παιδιά μας δείχνουν εμπράκτως ό,τι με το μοναδικό τους ταλέντο θα φθάσουν πολύ ψηλά!

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα click εδώ:
https://artmagazinoweb.wordpress.com/2019/02/25/voulkolakas-ergotaxion/

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Είδαμε το Θεατρικό έργο «Βουρκόλακας» του Αργύρη Εφταλιώτη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s