Είδαμε «Το αμάρτημα της μητρός μου» στο Θέατρο Παραμυθίας!

Το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Γεώργιου Βιζυηνού μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην σκηνή του θεάτρου Παραμυθίας. Η μεταφορά του λόγου του Βιζυηνού στην δημοτική από τον κύριο Σιάκα είναι πάρα πολύ καλή και δίνει στον θεατή που δεν έχει διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο να καταλάβει το ύφος και την ποιητικότητα του λόγου του συγγραφέα!

Ο Αντώνης Στελιανέσης με πραγματικά μεγάλη σκηνοθετική μαεστρία κατάφερε να μεταφέρει τόσο την εποχή όσο και την μυσταγωγία των χώρων που διαδραματίζεται το έργο. Εκπληκτική και η διασκευή του, δεν αφήνει καθόλου κενά. Είναι τόση σε διάρκεια όσο πρέπει, τόση ώστε να μην κουράσει τον θεατή ούτε να πλατειάσει στο κείμενο. Τέλος οι φωτισμοί του. Οι φωτισμοί από μόνοι τους είναι έργο τέχνης. Είναι λες και οι ηθοποιοί ζωντανεύουν από έναν παλιό πίνακα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για ό,τι καταπιάστηκε σε αυτήν την δουλειά που φέρει το απόλυτο στίγμα του.

Θέλω να δώσω επίσης τα συγχαρητήρια και στους δύο ηθοποιούς, τόσο στον νεαρό Νίκο Μέλλο όσο και στην Λίλα Μουτσοπούλου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αυτό το αριστούργημα. Ο Νίκος Μέλλος ήταν τόσο εκπληκτικός σαν αφηγητής, όσο και σαν πρωταγωνιστής. Ο λόγος του και η άρθρωση του σωστή και καθαρή, οι συναισθηματικές του εκφράσεις συγκινησιακές και μελαγχολικές. Απέδωσε απόλυτα τον ήρωα. Μεγάλο ταλέντο που πιστεύω έχει πολύ μεγάλο μέλλον! Η Λίλα Μουτσοπούλου με μία λέξη είναι σπουδαία! Δεν βρίσκω άλλο επίθετο που θα μπορούσε να ταιριάξει. Σπουδαία στον ρόλο της μάνας, ανατριχιαστική στο βλέμμα και στην ερμηνεία, σπαρακτική και μοιραία. Είχα καιρό να δω τόσο καλές ερμηνείες.

Τέλος τα κοστούμια της Μάγδας Καλορίτη και η μουσική του Νίκου Ξανθούλη συντέλεσαν σε όλο αυτό το άριστο αποτέλεσμα που το αποκαλώ «μυσταγωγία». Θέλω κλείνοντας να δώσω τα συγχαρητήρια και στις φωτογραφίες της Μαρίας Ζέρβα – Θεοδώρου. Από τις ελάχιστες φορές που αυτά τα έργα τέχνης που βλέπουμε σε φωτογραφία είναι ό,τι ακριβώς ζούμε και στην σκηνή.

Μια καλοδουλεμένη παράσταση άρτια σε όλα και εύχομαι να κρατήσει πολύ το ταξίδι της και να την δει πολύς κόσμος.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα click εδώ: https://artmagazinoweb.wordpress.com/2019/02/23/to-amartima-tis-mitros-mou/

6 σκέψεις σχετικά με το “Είδαμε «Το αμάρτημα της μητρός μου» στο Θέατρο Παραμυθίας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s